Parfum cu aroma de amintire

Parfum cu aroma de amintire

Parfum cu aroma de amintire

De cate ori s-a intamplat sa simtiti un miros si sa va treziti ca va napadesc sentimente familiare? La fel ca Marcel Proust in romanul “In cautarea timpului pierdut”. O simpla madlena inmuiata in ceai a facut ca amintirea duminicilor in care mergea in vizita la matusa lui sa revina pe neasteptate dupa ani si ani de uitare.

Parfum cu aroma de amintireFiecare avem “madlena” noastra. Acel declansator care, odata apasat, ne intoarce in locuri si momente de mult uitate. Poate este mirosul de vanilie care ne aminteste de prajitura mamei. Sau mirosul florilor din gradina bunicii. Sau poate este mirosul proaspat de iarba in care ne rostogoleam cand totul era lipsit de griji si framantari. De ce se intampla acest lucru? De ce un miros ne poate rascoli asa mult? Explicatia este una simpla si nu neaparat “artistica”. Centrul mirosului este localizat aproape de centrul memoriei in creier. Mirosul este singurul stimul care poate readuce la suprafata amintiri considerate uitate.

Parfum cu aroma de amintireExact asta reprezinta un parfum: amintiri intr-o sticluta. Momente, zambete, imagini, fericire. De aceea un parfum este atat de pretios. Pentru ca poate ajunge la sufletul nostru intr-o clipita. Pentru ca ne aduce aminte. Pentru ca este colacul de salvare in calea uitarii. Cu fiecare picatura deschidem usa amintirilor. Ziua nuntii. O promovare la locul de munca. Fluturasii din stomac de la prima intalnire cu persoana iubita. Vrei sa marchezi un moment important? Poarta un parfum nou. Leaga acel parfum de momentul pe care vrei sa il pastrezi. Si el va reveni cu fiecare pulverizare.
Sa nu lasam amintirile sa plece. Pentru ca, uneori, in lumea asta nebuna pot fi singurele lucruri bune din viata noastra.

 

Please follow and like us:
error

Related posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *